IV Helsinki Central Park 10k & 5k

Omien kisailujen pitäessä hieman hiljaiseloa, on aika kirjoitella eilisestä Runner’s High:n IV Helsinki Central Park -juoksusta. Kyseessä oli jo juoksun neljäs painos. Ensimmäiset kaksi kertaa juostiin Paloheinän nurkilla, jonka jälkeen Ulkoilumajan remontin alkaessa siirryttiin Torpparinmäkeen. Paloheinän juoksut olivat myös aina reitin suhteen kunnon arpomista koska lumiset talvet 2012 ja 2013 pitivät ulkoilureitit hyvässä jäässä ja loskassa vielä pitkään.

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=zAveVSCGk26A.kYROpKKo_6uM&w=640&h=480]
Itse tykkään nykyisestä alueesta ja reitistä paljon. Tasaista peltoa painetaan menemään. Heikkous on tietenkin alueen tuuliherkkyys. Yli kilometrin tapposuora on tarjonnut edellisvuonna vastatuulta ja nyt myötätuulta. Vastatuuli tuolla suoralla vaikuttaa helposti parikymmentä sekuntia kilometrivauhdeissa. Tuulettomalla kelillä reitti on erinomainen. Sitä odotellessa.

Tänä vuonna tapahtuma oli myös Runner’s High:n mittapuulla historiallinen. Olemme nelisen vuotta järjestäneet pienempiä ja isompia kylähölkkiä ja aina on ollut varma säätakuu. Tänä vuonna ennusteet näyttivät siltä että vettä losottaisi koleaan lauantaiaamupäivään. Se vaati oman suunnittelunsa kun ei voinut auringossa lekotella. Löysimmekin maalialueen kodin aina niin turvallisesta pakettiautosta. Ja vesisadehan alkoi heti kun viisi kilometriä starttasi liikkeelle. Ennen ei myöskään ole lähtöviivalla syntymäpäivälauluja laulettu, mutta nyt kun suurmies Alatalkkari täytti viisikymmentä myös melusaaste sallittiin.

Vitoselle starttasi pieni porukka menijöitä ja sen jälkeen olikin kymmenen minuutin odottelu ja osallistujamäärältään ”päälaji” kymppi lähti liikkeelle. Ennakkoon kovin nimi oli ehdottomasti Laura Markovaara. Laura ei pettänyt tälläkään kertaa ja kepitti kaikki ukot. Somevastaava Järvinen kuittasi miesten tittelin nimiinsä. Aiemmat miesten voittajat ovat olleet Matti Rauma, Tommi Hytönen ja Mårten Boström, joten kovaan nimilistaan Järvinen puumerkkinsä kaiversi. Naisten aiemmat kympin voittajat ovat olleet Anni Hemminki, Paula Tukiainen sekä Sanna Kullberg. Nyt Laura juoksi kisaennätyksen. Miesten kovin noteeraus on vuodelta 2012 Hytösen 32.38.

HCP on leppoisa kisajärjestämistunnelmaan virittävä juoksu. Seuraava onkin sitten isompi haaste kun Helsinki Half Marathon järjestetään kesäkuun 6. Reittimestari Virtanen on tehnyt loistotyötä reitin kanssa ja vihdoinkin Helsinkiinkin saadaan puolimaraton keskustaan.

Jätä kommentti

0 kommenttia artikkeliin ”IV Helsinki Central Park 10k & 5k

  1. Vakiolukijasi poikkeaa tässä kertomassa erään faktan, jonka sattumalta huomasin penkoessani yhtä tulevaa blogijuttua varten Suomen vanhoja vuositilastoja.

    Teit sitten viime kaudella tempun, jota ei ole yksikään suomalainen miesjuoksija tehnyt aiemmin – siihen ei ole pystynyt Virén, Vainio, Ulmala, Hänninen, Keskisalo eikä kukaan muukaan. Virallisia kestävyysmatkoja tilastoidaan kahdeksan eli 800, 1500, kolmonen, vitonen, kymppi, puolikas, maraton ja esteet. Olit viime kaudella jokaisessa niistä Suomen TOP 25:ssä. Ainutkertainen suoritus.

    Tämä siis vaikka huomioitaisiinkin se, että puolimaraton tuli varsinaiseen kilpailuohjelmaan vasta parikymmentä vuotta sitten. Nimittäin ennen sitäkään kukaan ei ole koskaan ollut samana vuonna TOP 25:ssä seitsemässä muussa lajissa. Ei ainakaan vuoden 1968 jälkeen, josta alkaen Tilastopajassa on (suhteellisen) luotettava TOP 25. Kuuteen on yltänyt muutama, jopa viime vuosina, mutta ei koskaan seitsemään, kahdeksasta puhumattakaan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *