Juokse!

Kirjan kirjoittaminen on aina ollut tehtäväluettelossani jossain vaiheessa elämää. Nyt tämä rasti on ruksattu tuoreen julkaisun myötä paljon aiemmin kuin sitä koskaan olin mietiskellyt. Juokse!-opus tuli painosta tällä viikolla, ja itse sain kirjan ensimmäistä kertaa hypisteltäväksi tänään.

Olen joskus sanonut etten haluaisi kirjoittaa valmennuskirjaa, mutta kuinka ollakaan näin pääsi kuitenkin käymään. Lähtökohta kirjan tekemiselle oli että sen pitää olla ehtaa käyttötavaraa. Kirja, jonka voit kaivaa esille milloin vain uudestaan ja uudestaan kirjahyllystä kun tarvitset ideaa ja inspiraatiota omaan treenaamiseen. Voit lukea kirjan läpi, tehdä merkintöjä itsellesi olennaisten juttujen kohdalle ja vaikka sotkea ja repiä sivut jotka eivät itseäsi koske tai kiinnosta. Kirja ei saisi olla pullollaan ostettuja mainoskuvia meikäläisestä aitajuoksuvenytyksessä kehumassa kompressiotrikoita juoksijan ykkösvarusteina tai ottamassa mielikuvituksellisia telinelähtöjä 2000 metrin esteiden lähtöviivalta sponsoroiduissa paljasjalkakengissä. Ja näitä monien pettymykseksi ei myöskään opuksesta löydy. Ehkä jatko-osassa sitten.

Mielestäni tuore kirja on juuri sitä mitä ennakolta toivoin. Se on itseni kuuloinen, mutta ei kuitenkaan liian raskas ja vastaa paljon juoksijan peruskysymyksiin sekä ongelmiin jotka kuuluvat kerta toisensa jälkeen sosiaalisen median kestusteluissa tai esimerkiksi valmennusryhmiimme tulevien harrastajien suusta tasosta riippumatta. Sen tarkoitus on opastaa monipuoliseen harjoitteluun perusasioita unohtamatta oman valmennusfilosofiani kautta. Kirja on hyvä muistutus erityisesti nykypäivänä jolloin maltti ei enää ole valttia missään yhteydessä ja perusasiat eivät ole enää perusasioita.

Kirjaa voit tilata pikaisella aikataululla esimerkiksi Fitran sivuilta. Olen myös paikalla Goexpossa tulevana viikonloppuna lauantaiaamupäivästä, jolloin puhun lisää juoksemisesta ja kirjaa voi myös ostella messuhintaan.

Lauantain 16.3. Goexpo-esiintymiset:

11.30-12.00 Goexpo Arenalla tarinoimassa juoksuharjoittelusta
12-13.30 Tavattavissa Onnelan Tarjouskirjakaupan tiskillä
13.45-14.30 Karo Hämäläisen kanssa juttelemassa juoksukirjailusta Taukopaikassa

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *